Prajitura cu portocale si crema de lapte e o prajitura simpla, extrem de buna si (din punctul meu de vedere) economica. ;)
Si nu, ala de deasupra nu-i malai, ci pudra de portocala. :))))
Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand zaharul se dizolva, iar in final spuma formata este densa si lucioasa.
4. Inglobeaza galbenusurile in albusurile spuma mixand usor. Adauga uleiul si inglobeaza-l usor cu mixerul.
5. Amesteca faina cu pudra de portocale, si cerne mixul in compozitie in doua transe amestecand dupa fiecare transa. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.
6. Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30 minute, sau pana trece testul scobitorii.
7. Scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca complet apoi taie-l pe orizontala astfel incat sa rezulte 2 felii.
Crema de lapte:
1. Amestecam zaharul, faina si le punem intr-o cratita groasa. Turnam treptat laptele si amestecam bine ca sa nu se formeze cocoloase.
2. Punem in compozitie coaja de portocala si scortisoara.
3. Punem vasul pe foc si amestecam continuu pana cand crema se ingroasa (~10 minute dureaza).
4. Oprim focul si acoperim crema cu o folie alimentara ca sa nu se formeze pojghita, apoi o lasam sa se raceasca complet.
5. Scoatem coaja de portocala si scortisoara.
6. Impartim crema in doua.
Asamblare:
Pune o felie de blat pe o tava, insiropeaz-o, pune jumatate din crema de lapte si a doua felie de blat pe care o insiropezi. Imbraca prajitura cu crema ramasa si pudreaz-o cu portocale.
Nota: Pudra de portocale o obtii din coji uscate de portocala date de doua-trei ori prin rasnita de cafea.