Prajitura cu foi si crema de lapte

de laura_n in Prajituri, 7 Feb 2015 | 13674 vizualizari

 

Aceasta prajitura am facut-o cu un an in urma. Nu am postat reteta pentru ca nu am reusit sa fac niste poze frumoase. De curand, am dat peste pozele facute atunci si reteta si mi-am amintit cat de buna este aceasta prajitura.
Sper ca atunci cand o voi face iar, sa pot sa ii fac poze frumoase, dar pana atunci, sper sa va fac impresie buna si cu acestea. Este o prajitura frageda, fina si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • - pentru foi
  • - 500 gr faina alba
  • - 1 praf sare
  • - 8 linguri ulei
  • - 8 linguri lapte
  • - 8 linguri zahar brut
  • - 1 vrf. cutit bicarbonat sodiu
  • pentru crema:
  • - 1 litru lapte
  • - 5 linguri zahar alb
  • - 2 linguri amidon
  • - 150 gr unt
  • - 1 pastaie de vanilie
  • 1 borcanel gem de merisoare.
  • pentru glazura
  • - 400 gr ciocolata neagra
  • - 200 ml lapte dulce
  • - 40 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de lapte:

Foile

Intr-un castron, punem uleiul cu zaharul si cu un praf de sare. Amestecam cu un tel si adaugam laptele si bicarbonatul de sodiu. Amestecam bine, apoi adaugam faina treptat, amestecand cu un tel. Cand compozitia devine vartoasa, incepem sa framantam cu mana pana obtinem un aluat dens si nelipicios. Il ambalam in folie alimentara si il dam la frigider cat timp pregatim crema. Apoi scoatem aluatul de la frigider, taiem in 3 portii egale si intindem trei foi pe care le coacem in cuptor, la foc mediu, aproximativ 10- 12 minute.

Crema

Intr-un castronel, amestecam amidonul cu zahar si cu semintele de vanilie. Adaugam un pic de lapte cat sa omogenizam compozitia, apoi turnam restul de lapte si punem la fiert pe foc. Amestecam continuu, crema se va intari relativ repede. Dupa ce a fiert si s-a inchegat, adaugam untul. Amestecam ca sa se topeasca, apoi dam crema la rece.

In aceeasi tava in care am copt foile, asezam o hartie de copt si apoi o foaie de aluat. O ungem cu gem de merisoare, apoi punem jumatate din crema de lapte. Intindem crema uniform si asezam alta foaie si presam usor. Ungem din nou foaia cu gem de merisoare si punem restul de crema. Intindem si apoi asezam ultima foaie si presam usor.

Glazura: Topim pe baie de aburi ciocolata cu laptele si untul si amestecam sa se omogenizeze. Turnam glazura calda peste prajitura. Dam la rece pana a doua zi. Portionam cu un cutit bine ascutit.

Este o prajitura foarte frageda si fina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Corinuta 1

08.02.2015, 15:51

Splendida prajiturica Laurici!

anca_rm 1

09.02.2015, 11:27

vaiii cu gem de merisoare , cred si eu ca a fost tare tare buna

geoline 1

18.02.2015, 11:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu suc de rosii