O tarta magnifica :) cu un aluat fraged care se topeste in gura de placere :) si-o umplutura senzationala de mere si gem de mere....e o bunatate de nedescris :) si garantez ca va veti indragosti de la prima inghititura :)
Blat:
Umplutura:
Decor:
Untul rece se taie felii si se lasa in vas pana se inmoaie. Se adauga oul bine amestecat cu lapte si smantana, zaharul ( facut pudra la masina), faina plus praful de copt stins cu zeama de lamaie, sarea, si aromele( vanilia), coaja de portocala si lamaie. Se framanta un aluat fraged( nu dureaza mai mult de doua trei minute) care se infaineaza, se pune in folie si se da pentru 30 de minute la rece.
Intre timp se curata merele, se dau pe razatoare( daca merele au coaja frumoasa pastrati-o). Peste mere vom pune, vanilie, zahar si scortisoara, amestecam usor astfel incat sa nu iasa zeama din ele.
Gemul se amesteca in borcan cu o lingurita.
Scoatem blatul de la rece si il intindem direct pe foaia de copt. Eu obisnuiesc sa fac asta cu o folie de prospetime deasupra, se intinde mai usor. Vom intinde foaia mai mult astfel ca aluatul va depasi marginile formei( ulterior il vom intoarce peste umplutura).
Mutam aluatul cu tot cu foaia de copt in forma si il intepam cu o furculita( cutit).
La baza tartei punem gemul peste blat, urmatorul strat fiind cel de mere.
Dupa ce am asezat umplutura de mere, o vom uniformiza cu o spatula.
Intoarcem cu grija blatul peste marginea formei. Nu va straduiti sa arate perfect, este vorba despre o tarta rustica.
Coacem tarta pentru fix 30 de minute la 200 de grade.
Dupa ce am scos tarta din cuptor o lasam sa se raceasca , o intoarcem pe un platou sau tot in forma( scoatem hartia de copt) si o decoram dupa dorinta( inspiratie).
E minunata!
1
aluatul este unul extrem de bun( versatil), folositi-l la tarte, placinte cu mere, branza, gem etc...