Prajitura cu crema de lamaie si glazura de ciocolata

de Zamfira in Prajituri, 1 Mai 2016 | 5591 vizualizari

 

Retete de Pasti

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi
    • 1 ou
    • 140 g unt
    • 1/2 praf de copt (se poate folosi 1/2 pliculeţ amoniu stins cu zeamă de lămâie)
    • 140 g zahăr
    • 400 g făină
    • 200 ml smântână
    Pentru cremă
    • 400 ml lapte
    • 4 linguri făină
    • zeama şi coaja de la o lămâie
    • 250 g unt
    • 150 g zahăr
    Glazură de ciocolată – de preferat glazura moale, pregătit acasă. Eu, am folosit glazură mai tare şi a fost ceva mai dificil la feliere.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie si glazura de ciocolata:

Pregătim cele 3 foi de prăjitură

Amestecăm toate ingrediente, doar smântâna o adăugăm treptat. Vom obţine un aluat elastic din care vom obţine 3 foi. Împărţim aluatul în 3 părţi şi pe fiecare o întindem pe o tavă unsă şi tapetată cu făină sau pe hârtie de copt. Adăugăm puţină făină de fiecare dată când aluatul devine prea lipicios. Este normal pentru că aşa trebuie să fie textura foilor, moale, pufos şi fraged. După ce întindem foaia trebuie să aplicăm găurele cu o furculiţă pentru a elimina umflăturile din timpul coacerii(în poză avem o foaie gata coaptă, găurelele le-am făcut înainte de coacere).

Timp de coacere 6-7 minute la foc mic. Culoarea foilor coapte trebuie să fie rozalie, mai mult albă. După coacere lăsăm foile să se răcească complet.

Pregătirea cremei

Fierbem laptele cu făina şi lăsăm să se răcească.

Omogenizăm untul(la temperatura camerei) cu zahărul, zeama de lămâie şi coaja de lămâie.Folosiţi un unt gras de peste 80%.După ce s-a răcit crema din lapte şi făină, omogenizăm cele doua compoziţii. Ungem fiecare foaie cu cremă.Deasupra vom pune glazură de ciocolată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat cu ciocolata