Am pastrat denumirea originala data de Motan, dar am denumit-o adaptata pentru ca am folosit alt tip de iaurt si ulei.... o reteta EXCELENTA ...multumesc Vladimir....am ochit-o mai demult, dar i-a venit randul abia acum...
Foile dezghetate se rup bucatele si se lasa de-o parte. Intr-un bol mai generos, punem ouale, zaharul si le mixam. Adaugam smantana, zaharul vanilat, si praful de copt si omogenizam, de asemenea adaugam uleiul si amestecam. La final incorporam foile de aluat rupte bucatele. Intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu unt si tapetata cu faina, turnam compozitia de mai sus. Se pune in cuptorul preincalzit pentru cca 30 minute.
Intre timp pregatim siropul. Intr-o cratita cu fundul mai gros punem la caramelizat 6 linguri zahar; cand a capatat culoarea caramelului, punem coaja de lamaie taiata fasii si apa cu grija ( atentie la abur!!!). Oprim focul si lasam la topit. In sirop adaugam si zeama de la lamaie. Cand prajitura este gata, se adauga siropul peste ea si se da la rece.
Pofta buna, ca-i super!