Prajitura cu crema de lamaie si Ceva fin Delaco

de Angelina_Elena in Prajituri, 1 Sep 2013 | 4983 vizualizari

 

O prajiturica fina, cremoasa, delicioasa, racoroasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 9 oua
  • 9 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de la 1 lamaie
  • Crema:
  • 600 ml lapte
  • 4 linguri si jumatate amidon
  • 7 linguri zahar
  • 1 pachet margarina
  • jumatate cutiuta crema de branza cu smantana Delaco
  • zeama de la 1 lamaie
  • Decor:
  • fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie si Ceva fin Delaco:

Blat: separam albusurile de galbenusuri.

Mixam  albusurile spuma impreuna cu sarea pana sau intarit.

Adaugam treptat zaharul si mixam pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa.

Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam.

Peste albusuri adaugam galbenusurile impreuna cu coaja de lamaie si omogenizam usor cu o spatula.

Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si omogenizam amestecand usor cu spatula de jos in sus.

Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei, nivelam usor deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit pentru 20-30 de minute pana blatul devine usor auriu sau pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul la racit si pregatim crema.

Crema: intr-un vas punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin laptele rece amestecand cu telul pentru a nu se forma cocolosi.

Punem vasul la foc mic, amestecand mereu cu telul pentru a nu se prinde si a nu se forma cocolosi.

Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.

Adaugam  apoi zeama de lamaie si lasam budinca sa se raceasca.

Mixam margarina spuma, apoi adaugam si crema de branza.

Cand budinca s-a racit, adaugam peste margarina si crema de branza cate 2 linguri si mixam bine.

Cand blatul e rece il taiem in 2, pe orizontala.

Impartim crema in 2 parti egale.

Asamblare: aseazam prima foaie pe un platou sau o tava, intindem uniform o parte de crema, aseazam cea de-a doua foaie, intindem a doua parte de crema si presaram deasupra  fulgi de cocos.

Dam  prajitura la rece pana la servire.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Tava folosita de mine are dimensiunea de 32/24 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie si Ceva fin Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originala