Caisele se spălă, se taie-n două, scoatem sâmburii şi le lăsăm la scurs.
Pregătim aluatul:
Ouăle le batem spumă cu un praf de sare şi jumătatea din cantitatea de zahăr. Când zahărul s-a topit, adăugăm treptat laptele peste ouă.
Separat frecăm untul cu estul de zahăr şi iaurtul, până se topeşte zahărul.
Amestecăm cele două compoziţii şi punem coaja de lămâie.
Praful de copt se amestecă cu făina şi se toarnă uşor în mixul de compoziţii. Se pune suficient de mult aluat cât să iasă la fel de gros ca un alut de chec.
Pe o tavă mare punem hârtie de copt şi aşezăm jumătăţile de caise cu miezul în sus. Turnăm aluatul având grijă să intre aluatul peste tot.
Se dă la foc mediu în partea de sus , la cuptorul preîncins. Eu am lăsat-o 45 de minute, dar am făcut testul cu scobitoarea înainte de a o scoate din cuptor.
Se lasă la răcit, se pudrează cu zahăr şi apoi se taie.
Poftă bună!