Aromata, racoroasa, cu fructe, minunata pentru acest sezon cald! Haideti la o portie, ca stiu ca va place!
Blatul: Ciocolata o rupem bucatele. O topim pe baie de aburi si o lasam sa ajunga la temperatura camerei. Galbenusurile le mixam cu zaharul, apoi punem si uleiul. Adaugam ciocolata topita, mixam, apoi punem faina, praful de copt si coaja rasa de lamaie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta de silicon, cu miscari lente de jos in sus. Tapetam cu hartie de copt, o tava rotunda cu diametrul de 26 cm. Turnam compozitia de blat, o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12-14 minute. Cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Crema: Intr-un bol punem mascarponele, zaharul pudra, smantana si le mixam. Adaugam coaja rasa de lamaie, iaurtul, vanilia, amaretto si amestecam usor. Fructele tropicale le scurgem bine de sirop, le adaugam in crema. Foile de gelatina le punem la hidratat 10 minute in apa rece. Le scoatem dupa acest timp, le scurgem bine si le punem intr-un bol, apoi le topim pe baie de aburi. Turnam in fir subtire gelatina topita si amestecam repede in crema pentru a o incorpora bine. Capsunile le spalam, le stergem usor cu niste servetele si le taiem pe jumatate. Pe un platou punem un inel reglabil, punem folie alimetara inclusiv pe peretii inelului. Asezam blatul, fixam bine inelul in jurul blatului, iar peste punem jumatati de capsuni, lasand putina distanta intre ele. Turnam crema, o nivelam si introducem prajitura in frigider peste noapte. A doua zi, scoatem inelul si folia. Decoram cu jumatati de capsuni, frunze de menta si decoratiuni de ciocolata. Portionam si servim. Pofta buna!