Prajitura cu crema de ciocolata si visine

de T I M E A in Prajituri, 23 Dec 2012 | 10379 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • o cana lapte
  • o cana ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 350 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • o sticluta esenta de rom
  • un varf de sare
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 6 linguri zahar
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 250 gr visine
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 5 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita unt
  • bombonele colorate pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si visine:

Pregatim mai intai crema, chiar cu o zi inainte. Amestecam frisca cu zaharul si punem pe foc pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucatele. Amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin, dam la frigider cateva ore sau pana a doua zi.

Pentru blat mixam albusurile spuma cu un varf de sare, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam cateva minute. Punem apoi pe rand mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul, esenta de rom si laptele.
La final incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.

Turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 35 min.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Intre timp scoatem crema din frigider si  o lasam cateva minute la temperatura camerei. Apoi o mixam cu mixerul la viteza mare pana obtinem o crema pufoasa.

Taiem blatul in doua si asezam visinele cu pulpa in jos pt ca siropul de la visine sa se traga in blat.

Peste visine intindem crema peste care asezam cealalta foaie.

Glazura: topim pe baie de aburi ciocolata facuta bucatele impreuna cu frisca luchida si untul. Amestecam mereu si avem grija ca peretii vasului cu ciocolata sa nu atinga apa.

Turnam glazura peste prajitura si nivelam cu un cutit.

Deasupra presaram bombonele colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

diaconta 1

25.12.2012, 17:41

ce combinatie grozava

T I M E A 1

27.12.2012, 15:31

Da Dia e super, mai ales dupa ce sta cateva zile e si mai buna

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bounty bars