este una din prajiturile mele preferate.
Se curata merele, se taie pe jumatate si se scot samburii
Intr-o tava rotunda sau o cratita se caramelizeaza cele 6 linguri de zahar. Zaharul caramel se intinde pe fundul tavii si putin pe margini (~ doua degete). Se taie margarina bucatele si se pune in tava iar apoi merele, cu partea scobita in jos.
Se da la cuptor, la foc potrivit, pana se inmoaie merele. Dupa ce s-au copt merele se scoate tava din cuptor.
Intre timp se face pandispanul. Se separa ouale. Galbenusele se freaca cu zaharul si vanilia. Se adauga apoi faina si praful de copt.
Se bat albusele spuma si se incorporeaza cu grija in aluat.
Se toarna aluatul peste mere si se da la cuptor pana se coace (se incearca cu scobitoarea).
Se desprinde tarta de pe marginea tavii (cu un cutit) si se rastorna pe un platou.
Se poate servi cu frisca (noua ne place simpla).