Astazi am intrat si eu in clubul bucatarașilor....
O să incep cu rețetă simplă, gustoasă și racoroasă.....de fapt cu aceasta rețetă am inceput să prajituresc....o sa adaug rețetele cronologic ca să se observe evoluția....dacă undeva greșesc vă rog să ma corectați....
multzu!!!
Blat
Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare si cu cele 5 linguri de zahăr. Gălbenușurile se freacă puțin cu 2 linguri de apă. Făina se amestecă cu praful de copt. Peste albușuri se toarnă galbenușurile, se amestecă de sus în jos cu o lingură de lemn, se adaugă faina cu praful de copt și la final vanilia. Se coace.
Cremă
Pentru cremă se pregătește budinca conform instrucțiunilor de pe plic și se aromatizează cu puțină esență de vanilie.
Glazură
Pentru glazură se pregătește jeleul conform instrucțiunilor de pe plic. Este indicat să se foloseasca sirop de la compot, pentru o aromă deosebita.
Asamblare: blat+ cremă+fructe+glazură
1
Fructele trebuie să fie bine coapte, atat pentru gust cât si pentru a se tăia frumos.
2
Trebuie lucrat rapid, fructele trebuie să se așeze peste budinca fierbinte pentru a se lipi.