Prajitura cu crema de branza

de Sim0na in Prajituri, 10 Apr 2013 | 15259 vizualizari

 

De mult timp ma gandeam la un tiramisu.. dar cum barbatului meu nu-i plac piscoturile, a trebuie sa le schimb cu doua blaturi mult mai delicioase! Si ptr asta ii multumesc colegei mele Doina, colega mea moldoveanca priceputa tare :))

 

INGREDIENTE

  • Blat x 2
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 175 g zahar
  • 1 esenta rom
  • Crema:
  • 400 g branza dulce de vaci (de la Pilos)
  • 500 g frisca lichida
  • Ornat:
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza:

Am pregatit mai intai siropul: apa si zaharul le-am pus pe foc, amestecand usor pana zaharul s-a topit, iar din momentul in care a inceput sa fiarba am lasat 10 minute sa fierba, fara a-l deranja. Am lasat siropul sa se raceasca, apoi am adaugat esenta de rom.

Am pregatit pe rand doua blaturi: am separat ouale, albusurile le-am batut spuma, apoi am adaugat zaharul, mixand continuu pana cristalele de zahar s-au topit. Am pus pe rand galbenusurile, continuand mixarea. Faina am adaugat-o in ploaie, amestecand cu o lingura, de jos in sus, la final am incorporat si praful de copt.

Aluatul l-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care am dat-o la cuptoorul preincalzit, la foc mediu, pentru cca 15 minute, sau pana trece testul scobitorii, blatul avand o culoare frumoasa, aurie. Blaturile le-am lasat sa se raceasca.

Cat blaturile si siropul se odihneau, am pregatit crema, mixand smantana lichida, si amestecand-o cu branza dulce. A rezultat o crema fina si pufoasa.

Cand toate au fost pregatite am trecut la ansamblarea prajiturii: am insiropat primul blat, am adaugat 1/4 din crema, am pudrat cu cacao, apoi am pus 1/4 din crema, am pudrat din nou cu cacao, am pus al doilea blat pe care l-am insiropat bine, am pus si restul de crema, pe care am intins-o pe toata suprafata blatului, inclusiv pe margini. Am pudrat din abundenta cu cacao si am dat prajitura la frigider pentru cel putin 10 ore.

O bunatate a fost! Usoara, delicioasa, pufoasa!

Pofta buna va doresc!

TIPS-URI

1

Blaturile pot fi inlocuite cu piscoturi, si uite asa rezulta un tiramisu delicios!

2

Pentru cei care doresc crema putin mai dulce, se adauga zahar pudra cand se mixeaza frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu "Ceva fin" si zmeura