Sirop:
Zaharul il caramelizam. Turnam cu atentie apa in vas si lasam deoparte pana se topeste caramelul si siropul se raceste bine.
Ciresele se curata de samburi si de eventualii “vizitatori” )) si se pun intr-o sita sa se scurga de excesul de suc.
Ciocolata o topim intr-un vas la foc mic sau la microunde, impreuna cu untul, uleiul si laptele. Omogenizam si lasam la racit. Punem zaharul peste crema de ciocolata si mixam pana acesta se topeste. Adaugam apoi ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Vom folosi o tava sau o cratita mica, cu diametrul de cca 18 cm. Ungem bine cu ulei si punem ciresele in strat uniform. Turnam compozitia pentru blat si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 1 ora, pana blatul devine ferm la atingere si apar crapaturi la suprafata. Pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea.
Prajitura se lasa la racit in tava. Dupa ce s-a racit bine, se rastoarna pe un platou cu o miscare ferma. Se taie blatul in doua, se insiropeaza si se umple cu frisca batuta.