Tiramisu reţetă originală :D... soacra-mea o are de la un italian... e bun rau de tot tiramisu asta...
Tiramisu reţetă originală
Cafeaua trebuie facuta tare, fara zahar si racita.
Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana incep a se albi galbenusurile iar zaharul este topit.
Treptat se adauga apoi crema mascarpone si se amesteca bine pentru a se omogeniza.
Separat se bat albusurile spuma, ca pentru bezea, si se adauga treptat peste compozitia din mascarpone si galbenusuri. Astfel am obtinut crema pentru tiramisu.
Pentru asamblat prajiturica ne trebuie o tava dreptunghiulara.
Unul cate unul, piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea dupa care se aseaza in tava unul langa altul, sa fie cat mai apropiate astfel incat sa nu se lase spatiu intre piscoturi. Cand e gata un rand de piscoturi se pune peste rand un strat generos de crema.
Peste crema se pune iar un rand de piscoturi inmuiate in cafea si iar crema. Peste crema, deasupra, se pune cacao din abundenta.
Se lasa la frigider cel putin 12 ore.
Pofta buna!
1
atentie, nu puneti decat spuma de la albusuri.
2
in cafea se poate adauga si putin coniac :D
3
galbenusurile sa le frecati cu o lingura de lemn.
4
de preferat ar fi sa bateti cu un tel albusurile pentru ca se bat mai bine.