Buturuga de Craciun

de diaconta in Prajituri, 15 Ian 2017 | 5255 vizualizari

 

Fiind prima reţetă pe anul acesta, am să profit de ocazie să vă urez să aveţi parte de un An nou,aşa cum îl doriţi, înainte de toate, să fiţi sănătoşi şi să vă bucuraţi de viaţă cum ştiţi voi mai bine.
La mulţi ani dragii mei!!
 
Am zis sa aduc acum reţeta să nu mă prindă Paştele )))) ori Crăciunul următor .
 

 

INGREDIENTE

Foaia pandişpan (tava de 32x32 cm):

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de sare

Foaia cu nuca (tava de 32x32 cm):

  • 4 albusuri de ou
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 5 linguri nuca prajita si macinata
  • Un praf de sare

Crema de mango şi portocale:

  • O portocala
  • Un fruct mango
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • 2 linguri amidon
  • 200 ml smântâna pentru frisca

Crema de ciocolata:

  • 300 g ciocolata amaruie 72% cacao
  • 397 ml lapte condensat îndulcit

Decor:

  • Betisoare si chipsuri din ciocolata
  • Fulgi din nuca de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buturuga de Craciun:

Am pregatit mai întâi  foile de rulada.

Pentru foaia de pandispan, am mixat cele 5 oua cu un praf de sare si zaharul pâna si-au triplat volumul. Am adaugat apoi faina cernuta, amestecând usor cu o paleta.

Am pus compozitia în tava tapetata cu hârtie de copt si am pus la cuptor la 190 de grade C, pentru 20 de minute.

Am scos tava din cuptor si asa fierbinte am rasturnat-o pe alta hârtie de copt, am desprins hârtia pe care am copt-o, apoi am rulat-o împreuna cu hârtia si am învelit-o într-un prosop.

Am pregatit apoi foaia cu nuca. Am mixat albusurile cu un praf de sare, pâna când spuma a devenit ferma, am adaugat treptat zaharul. Când zaharul s-a topit, am adaugat faina, cacaua si nuca macinata. Am încorporat usor. Am pus compozitia în tava cu hârtie de copt si am copt 15 minute, la 180 de grade C. Am scos din cuptor si am procedat la fel ca si la foaia de pandispan.

Am pregatit crema de mango si portocale. Am pus în blender felii de mango si portocala cu 200 ml apa. Am obtinut un nectar cu o culoare superba. Am adaugat zaharul. Am diluat amidonul cu apa rece, apoi l-am pus peste fructe. Am pus compozitia pe foc si am amestecat pâna s-a îngrosat. Am lasat sa se raceasca.

Am mixat smântâna pentru frisca si am încorporat-o în crema.

Am desfacut foaia de pandispan, am pus crema. Am pus crema si pe foaia cu nuca si am rulat-o deasupra foii de pandispan.

Crema de ciocolata am preparat-o foarte simplu. Am rupt ciocolata bucati si am pus-o împreuna cu laptele condensat pe baie de aburi. Când ciocolata s-a topit, am lasat sa se racoreasca putin, apoi am îmbracat cu ea rulada.

Am ornat cu fulgi de nuca de cocos, betisoare si chipsuri de ciocolata.

 S-aveţi poftă !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Buturuga de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (25)

Ancutsa 1

20.12.2018, 10:38

Ce frumoasa e!

goldendi 1

21.12.2018, 04:55

arata foarte bine si arta foarte apetisanta. am o intrebare ce fel sau ce dimensiuni pt tava ai folosit? merci frumos!!! sarbatori fericite!!

diaconta 1

21.12.2018, 08:35

Goldendi,multumesc pentru aprecieri
am scris la ingrediente,am folosit tava de 32x32 cm,tava mare a aragazului.
Sarbatori frumoase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema caramel, nuca si cafea