Un desert...divin! :X
Blat:
Albusurile, separate de galbenusuri, se mixeaza cu un praf de sare, pana devin o spuma tare.
Adaugam pe rand, mixand continuu, zaharul,galbenusurile, cacaoa, faina, praful de copt si esenta de rom.
Compozitia obtinuta o turnam intro tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt ( eu am folosit tava de cozonac ) .
Imprastiem in compozitie cateva visine din visinata, apoi coacem la foc mic, cca 25 minute, pana ce aluatul se desprinde usor de marginile tavii. Lasam sa se raceasca , dupa care vom taia blatul , pentru a obtine doua foi egale.
Crema :
Mixam ingredientele ( mai putin miezul de nuca ) pana obtinem o crema ferma. Oprim 1/3 din crema , iar in restul adaugam nuca si omogenizam.
Asamblare:
Asezam prima foaie de blat pe platou si o insiropam cu sirop facut din zahar caramelizat, stins cu 300 ml apa si in care adaugam o fiola de rom.
Peste crema punem din loc in loc visine din visinata , apoi acoperim cu a doua foaie de blat, pe care o insiropam, avand grija, sa nu curga sirop in platou.
Glazura: Rupem ciocolata in bucati si o topim impreuna cu 50 ml frisca lichida si o lingura de ulei. Omogenizam si turnam fierbinte pe suprafata prajiturii.
Crema oprita ( cea fara nuca ) se amesteca cu 3-4 linguri de glazura de ciocolata, iar cu aceasta vom decora prajitura, conform inspiratiei de moment.
Pastram prajitura la rece.
1
Se pot folosi si visine din compot sau visine congelate, nu doar din visinata.