Prajitura cu mere

de Miha in Prajituri, 4 Apr 2015 | 8710 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita extract de lamaie sau orice alta aroma va place
  • ~600 g faina
  • Pentru umplutura:
  • ~2 kg de mere
  • zahar dupa gust si in functie de cat sunt de dulci merele
  • 50 g unt
  • scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Merele se curata de coaja (daca e necesar), se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se pun la calit cu zahar si unt. Se fierb pana scade zeama lasata, amestecand din cand in cand. Se aromeaza cu scortisoara dupa gust si se lasa la racit.

Intr-un vas mixam cele 2 oua cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si extractul de lamaie si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Turnam pe rand uleiul si laptele si mixam usor. Adaugam apoi faina si framantam un aluat omogen.

Aluatul se imparte in 2 si se intind 2 foi subtiri, de marimea tavii de aragaz (cea din dotarea standard a aragazului). N-am mai folosit faina la intins foile, le-am intins direct pe 2 bucati de hartie de copt. Una din foi am pus-o cu tot cu hartie in tava si am pus umplutura de mere deasupra.

Cea de-a doua foaie am rasturnat-o peste umplutura de mere si am dezlipit usor hartia de copt. Presam usor cu mana foaia de deasupra, apoi o intepam cu furculita din loc in loc, sa nu se umfle in timpul coacerii.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pana prajitura se rumeneste usor deasupra.

Se lasa sa se raceasca in tava, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

TIPS-URI

1

 In functie de tipul de faina e posibil sa trebuiasca mai putina decat am folosit eu. Porniti de la 500 de grame si mai adaugati daca este necesar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

susu 1

25.04.2015, 08:41

Arata minunat, si eu am o reteta de genul asta, aluatul fraged, minunat, ce-as manca si eu o bucatica

Criss 1

25.04.2015, 15:37

De nerefuzat!

Bya Ralu 1

25.04.2015, 18:14

ce fain arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura inteligenta