Prăjitura cu pere și ciocolată este un desert delicios, perfect pentru orice moment. Cu această rețetă, obții o prăjitură pufoasă, plină cu pere caramelizate și fulgi de ciocolată.
Pentru Prăjitura cu ciocolată și pere - Desert delicios și aromat, ai nevoie de ingredientele următoare: ouă, zahăr, făină, ulei, lapte, cacao, ciocolată și pere.
Cum se prepara Prăjitură cu ciocolată și pere - Desert delicios și aromat:
Curăță perele de coajă și de cotoare și taie-le în cuburi.
Pune la încins o tigaie, pune untul și o lingură de zahăr și lasă pe foc până se topește și începe să se caramelizeze ușor. Adaugă perele în tigaie și lasă-le câteva minute ca să își ia aroma de zahăr cu unt.
Sparge ouăle într-un bol mare, pune un praf de sare și zahărul. Mixează-le bine până își dublează volumul și se deschid la culoare. Adaugă esență de vanilie, uleiul, laptele și mixează iar. Adaugă și făina amestecată cu praful de copt, cacaua și încorporează-le bine în compoziția lichidă. Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și adaugă perele caramelizate. Presară fulgi de ciocolată albă.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 35-40 minute, în funcție și de cuptor.
După coacere, scoate tava din cuptor și las-o la răcit.
Este pufoasă, dulce și aromată.
Încearcă și rețeta de Prajitura cu coacăze, la fel de bună și pufoasă sau rețeta de Prăjitură ușoară cu zmeură și caise, un deliciu.
Îți recomandăm și rețeta de Prăjitură cu iaurt și vișine.
1
dimensiune tava: 30 x 20 cm.