Prajitura cu afine si bezea

de T I M E A in Prajituri, 27 Sep 2014 | 14191 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua mari sau 3 mici
  • 80 gr zahar
  • 170 gr faina
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • 6 linguri afine
  • un pic de unt pentru uns tava (eu am folosit o tava patrata de 24 cm)
  • Pentru bezea
  • 2 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • o mana de migdale maruntite
  • o mana de afine
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu afine si bezea:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare.

La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.

Turnam compozitia in tava unsa cu putin unt.

Punem afinele deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 20 de minute.

Pregatim spuma de albus mixand albusurile cu zaharul pana obtinem o spuma consistenta.

Scoatem tava din cuptor si cu o lingura intindem bezeaua deasupra.

Presaram deasupra migdale maruntite si cateva afine.

Dam din nou la cuptor punand tava pe grilaj pe mijloc sau un pic mai sus si lasam sa se inchida la culoare bezeaua. Eu am lasat aprox 10 minute deschizand din cand in cand cuptorul si pt a verifica sa nu se arda cumva si pentru a mai lasa cateva sec usa deschisa.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit usor, feliem si servim.

TIPS-URI

1

Daca faceti intr-o tava mai mare dublati cantitatile

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu afine si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

T I M E A 1

28.09.2014, 10:34

Multumesc frumos Ruxi drag

T I M E A 1

28.09.2014, 10:34

Dantes multumesc

diaconta 1

03.10.2014, 13:15

vad ca eu n-am zis nimic la bunaciunea asta

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Pofta buna!"