Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare.
La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia in tava unsa cu putin unt.
Punem afinele deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 20 de minute.
Pregatim spuma de albus mixand albusurile cu zaharul pana obtinem o spuma consistenta.
Scoatem tava din cuptor si cu o lingura intindem bezeaua deasupra.
Presaram deasupra migdale maruntite si cateva afine.
Dam din nou la cuptor punand tava pe grilaj pe mijloc sau un pic mai sus si lasam sa se inchida la culoare bezeaua. Eu am lasat aprox 10 minute deschizand din cand in cand cuptorul si pt a verifica sa nu se arda cumva si pentru a mai lasa cateva sec usa deschisa.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit usor, feliem si servim.
1
Daca faceti intr-o tava mai mare dublati cantitatile