Blat:
Crema de ciocolata:
Jeleu de capsuni:
Glazura:
Sirop:
Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul. Se pun peste albusurile batute bine. Se mixeaza. Se adauga aromele. Se mixeaza.
Faina, amidonul, cacaoa si praful de copt se amesteca. Se pun lingura cu lingura in aluatul de mai sus. Se scot telurile si se introduce o spatula cu care vom amesteca aluatul, normal de jos in sus. Se pune la copt in forma dreptunghiulara. Se coace la foc mediu 25-30 min. Se face testul scobitorii.
Crema de ciocolata: ouale se mixeaza bine cu zaharul pana crec ca volum. Intr-un vas se pune apa si transferam crema si o fierbem la bain marie pana capata consistenta de budinca. Cand este gata se da la o parte. Se pune cacaoua si se amesteca vartos ca sa se incorporeze bine. Untul incalzit se freaca spuma cu zaharul in care se incorporeaza si cicolata in fir subtire ( se pune pentru 30 sec -1min la cuptorul cu microunde, se omogenizeaza si se incorporeaza). Crema de unt se amesteca cu cea de ou.
Jeleu de capsuni: capsunile cu zaharul se pun in tingirea de dulceata, se omogenizeaza pe foc. Cand este gata se adauga amidonul. Se mai lasa la fiert. Se da la rece.
Glazura de ciocolata pe bain marie se pune untul cu ciocolata la topit, se omogenizeaza foarte bine, se da la rece.
Sirop: apa se pune fiert cu zaharul, la final se adauga romul.
Asamblare: se taie blatul in doua pe lung dupa care se mai taie pe jumatate astfel incat sa iasa patru jumatati de blat.
Blat-insiropare- crema ciocolata-blat-insiropare-jeleu- blat- ciocolata.. ...si se termina cu ultimul blat peste care pun sirop jeleu si glazura de ciocolata.
Se da la rece.
Pofta buna!
1
amidonul se dizolva in apa rece, in caz contrar se pot face cocoloase.
2
prajitura cred ca poate merge in combinatie cu mai multe soiuri de fructe.