Prajitura cu pere fierte in vin

de papabundetot in Prajituri, 19 Oct 2014 | 4404 vizualizari

 

Prajiturica asta este un alt experiment culinar al meu…imi place sa fac experimente si mai putin sa gatesc retete deja gatite de alte persoane :) Fiind prin piata de dimineata,am vazut niste pere tare frumoase,aveam acasa si un vin primit de la 2 prieteni din concediul lor in Portugalia,si mi-a fost foarte usor astfel sa fac conexiunea intre pere si vin :),asa s-a nascut aceasta reteta .

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • esenta vanilie
  • Pentru pere:
  • 6 pere taiate bucati
  • 400 ml vin portughez ( cam tare )
  • cuisoare macinate
  • scortisoara macinata
  • anason macinat
  • 3 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere fierte in vin:

Am curatat perele de coaja si le-am taiat in bucati inegale,le-am pus intr-o craticioara impreuna cu anasonul,scortisoara si cuisoarele macinate,am turnat vinul peste ele si am adaugat si zaharul,si le-am lasat sa fiarba la foc mic pana cand perele s-au inmuiat,apoi le-am scos si am mai lasat zeama sa fiarba pana cand a scazut mai bine de jumatate.

Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,apoi am adaugat peste ele zaharul si am mixat pana cand acesta s-a topit complet.Intr-un castron am amestecat galbenusurile cu uleiul adaugat treptat ca si la maioneza,am adaugat apoi esenta de vanilie,4 linguri de faina si am amestecat totul. Am pus apoi peste galbenusuri 3-4 linguri de albusuri spuma,am omogenizat si compozitia asta am pus-o apoi peste restul de albusuri,amestecand usor pentru a nu strica spuma,si am adaugat si restul de faina cu praful de copt,amestecand usor.

Am tapetat o tava cu hartie de copt,am pus aluatul in tava si l-am dat la cuptor la foc porivit pana cand s-a copt frumos,aproape de tot,l-am scos,am adaugat deasupra perele fierte inainte in vin si racite,apoi am turnat reductia de vin cu condimente peste blat si am mai dat la cuptor inca 7 minute,apoi am lasat prajitura sa se raceasca inainte de a o taia.

O prajitura tare aromata,pufoasa si buna e care va recomand cu drag sa o incercati.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere fierte in vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere