Prajitura cu crema de mascarpone si capsuni

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 22 Mai 2015 | 8474 vizualizari

 

Cum e sezonul capsunilor,nu puteam prepara altceva decat o prajitura cu capsuni.Cu o minunata crema din mascarpone si frisca , aromata si pufoasa,cu capsuni in ea si un blat pufos cu capsuni,e un deliciu culinar.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8oua,
  • 8ling zahar,
  • 8ling faina,
  • 4 ling ulei,
  • 5 ling puire de capsuni,
  • 1 praf de copt,
  • un praf sare.
  • Crema:
  • 250g mascarpone,
  • 300ml smantana pentru frisca,
  • 100g capsuni taiate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de mascarpone si capsuni:

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu praful de sare,se adauga uleiul in fir subtire. Dupa ce s-a omogenizat se incorporeaza piureul de capsuni. Acesta se obtine  zdrobind cativa capsuni cu blenderul. Albusurile se bat spuma tare, ca pentru bezea. Se adauga treptat zaharul si se bat pana se topeste complet.Se adauga amestecul de galbenusuri, amestecand usor, cu o spatula. La urma de incorporeaza faina si praful de copt cu aceleasi miscari incete,de jos in sus. Blatul astfel format se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor. Se coace pana trece testul scobitorii.

In timp ce se raceste blatul, se face crema.Smantana pentru frisca de bate si cand incepe sa se intareasca se adauga branza mascarpone. Se bate in continuare pana se omogenizeaza bine, iar frisca s-a intarit. Daca se foloseste smantana neandulcita, se adauga 3-4ling zahar. Capsunele se taie felii mai groase si se amesteca cu crema de mascarpone.

Blatul se taie in doua pe orizontala si se umple cu crema.Se opresc 3-4 ling de crema pentru deasupra. Se decoreaza cu capsuni taiate felii.

Se da totul la rece cateva ore, apoi se portioneaza si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bilute de branza si cocos