Prajitura cu cafea

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 16 Noi 2014 | 10140 vizualizari

 

Este o delicioasa prajitura cu un gust si aroma inconfundabile.Moale,pufoasa,cremoasa,aromata incanta papilele gustative ale oricui.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 7 oua,
  • 300gr zahar,
  • 7 ling cafea concentrata,
  • 1praf de copt,
  • zeama de la o lamaie,
  • 200 gr faina,
  • 2 ling cacao
  • Ingrediente crema:
  • 4 oua,250 gr zahar,
  • 1 ling cafea,
  • vanilie,
  • 250 gr unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cafea:

Blat: Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devine o crema spumosa,deschisa la culoare.Se adauga cafeaua,zeama de lamaie si se omogenizeaza bine.La urma se adauga faina cu cacaoa si praful de copt,apoi albusurile batute spuma.Se amesteca incet,de jos in sus pana se omogenizeaza,apoi se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana trece de proba scobitorii.Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Crema: Ouale intregi se bat cu zaharul,vanilia si cafeaua, pe foc, pana se ingroasa.Cand are consistenta unei smantani se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.Untul se spumeaza bine si se adauga ,treptat,crema racita. Blatul se poate taia in doua pentru a se umple cu crema sau se poate pune deasupra,crema. Deasupra se rade ciocolata sau se face o glazura din 100ml frisca,100ml cafea,200gr ciocolata.

Se topeste totul pe foc si,dupa ce s-a racorit,se toarna peste prajitura. Inainte de a servi,se da la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cafelina