Reteta de prajitura cu cafea si bailey's

de Gherca Daniela in Prajituri, 11 Dec 2022 | 6358 vizualizari

 

V-am adus o Reteta de prajitura cu cafea si bailey's foarte gustoasa, in special pentru iubitorii de cafea...fina si foarte prezentabila la orice eveniment. Este o prajitura delicata, cremoasa si tare delicioasa! 
Ca si ingrediente, sunt necesare: oua, zahar, ulei, lapte, faina, smantana, ciocolata, gelatina, iaurt.
O recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura cu cafea si bailey's
  • Pentru blat:
  • 4 oua mari
  • 1 praf de sare
  • 90 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 40 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 70 g faina
  • 1 varf de lingurita praf de copt
  • 20 g cacao
  • Pentru insiropat blatul: O cescuta de sirop vanilat, din apa, zahar si vanilie
  • Pentru mousse-ul de cafea:
  • 100ml smantana lichida pentru frisca (fierbinte)
  • 3 linguri de ciocolata cu cafea (eu am gasit la lidl, la borcan ca nutella), dar puteti topi 100g ciocolata cu cafea
  • 2 foi si jumatate de gelatina
  • 200ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar pudra
  • Pentru mousse-ul de iaurt cu bayley's
  • 100g ciocolata alba
  • 100g iaurt natur
  • 2 foi si jumatate de gelatina
  • 2 linguri de crema Bailey's
  • esenta de vanilie
  • 200ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar pudra
  • Pentru glazura:
  • 50g ciocolata cu lapte
  • 50ml frisca lichida
  • La decor: bombonele si ciocolata alba taiata marunt
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura cu cafea si bailey's:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu cafea si bailey's

Pentru blat: 

   Separam ouale, iar prima data mixam albusurile cu un praf de sare pana se intareste ca o spuma, apoi mixam galbenusurile cu zaharul pana isi schimba culoarea, adaugam laptele, uleiul si vanilia, mai amestecam putin, apoi adaugam faina cu cacaoa si praful de copt cernute impreuna si amestecam, vom obtinute un aluat destul de tare.
Cu o spatula luam din albusurile spuma si mixam pana obtinem o commpozitie mai moale, apoi turnam toata spuma de albusuri si ne folosim de spatula sa amestecam usor de jos in sus pana obtinem un aluat omogen si aerat.
Turnam compozitia rezultata inte-o tava de 18/28 cm tapetata cu hartie de copt si o coacem la cuptorul preincalzit la 170g pentru circa 20.
Cand este gata il lasam sa se raceasca complet in tava, apoi il scoatem si nivelam daca marginile sunt putin mai inalte, apoi asezam blatul in tava tapetata cu folie de plastic sau folie de acetat si ne ocupam de sirop si creme!


Sirop: Incalzim apa cu zaharul pana da cateva clocote, apoi punem vanilia si lasam sa se raceasca!


Pentru mousse-ul de cafea:

Hidratam gelatina in apa rece. Frisca lichida fierbinte o amestecam cu crema de ciocolata cu cafea pana devine omogena, eu le-am trecut printr-o sita pentu a indeparta "granulele" de cafea din ciocolata, apoi adaugam gelatina scursa de apa, daca considerati ca frisca nu este suficient de calda, inainte de a adauga gelatina, o mai puteti incalzi putin, asta pentru ca foile de gelatina hidratate sa se dizolve in toata compozitia si sa nu va ramana mici bucati de gelatina prin crema.    Intre timp mixam smanatana pentru frisca impreuna cu zaharul  pudra pana devine ferma, si cu o spatula omogenizam frisca impreuna cu ciocolata cu cafea racita.  

Pentru mousse-ul de iaurt cu bailey's:

Hidratam gelatina in apa rece. Ciocolata alba o taiem bucati mici impreuna cu crema de bailey's si esenta de vanilie le punem pe baie de aburi pana de topeste ciocolata, apoi adaugam gelatina scursa de apa si omogenizam. Lasam sa se racoreasca, apoi punem iaurtul, amestecam si lasam sa se raceasca complet. Mixam smanatana pentru frisca cu zahrul pudra si o omogenizam cu crema de ciocolata alba. Vom obtine o crema pufoasa si cremoasa.


Asamblare: In tava in care am asezatul blatul cu folia de acetat, insiropam usor blatul, turnam mousse-ul de cafea, si-l dam la frigider 20minute, peste care turnam mousse-ul de iaurt cu Bailey's si lasam sa se intareasca si aceasta, apoi turnam glazura.    

PONT: Eu dupa ce torn prima crema, o dau la frigider si ma ocup de a doua crema, asta pentru a lasa timp sa se intareasca foarte bine prima crema.  

Pentru Glazura: Topesc ciocolata cu smantana pentru frisca pana devine omogena si suficient de lichida cat sa acopar toata suprafata prajiturii, apoi presar bombonele si dam la rece pana a doua zi. Prajitura se taie cu un cutit trecut prin apa fierbinte si sters de apa, pentru ca bucata de prajitura sa fie perfect taiata.

Eu am mai presarat ciocolata alba maruntita, dar voi puteti decora dupa bunul plac!  

Sper sa va inspire si sa placa prajiturica mea!

Vezi si reteta de Prajitura Opera.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu cafea si bailey's" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni,banane si mascarpone