tot reteta de la mama...f buna!
Blat: se lasa untul la temperatura camerei, sa fie moale, apoi se freaca cu zaharul pudra si vanilia. Se adauga pe rand cate un ou si se amesteca foarte bine, se poate folosi mixerul. Adaugam si iaurtul si amestecam, apoi adaugam praful de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie sau apa minerala. La sfarsit adaugam faina si amestecam cu lingura de lemn, sau chiar cu mana, mai la urma. Se lucreaza bine aluatul si se imparte in trei parti.
Se iau doua parti si se amesteca iar, se face o foaie si se intinde uniform in tava unsa si tapetata cu faina. Se inteapa cu furculita peste tot foaia si se presara o mana de gris.
Branza de vaci se amesteca cu oule si vanilia foarte bine si se intinde peste foaie.
Din cealalta parte de aluat se fac bastonase subtiri si lungi, care se aplatizeaza apoi cu sucitorul si se intind peste umplutura, intai se pun pe lungime, apoi pe latime. Se prind bine marginile, apasandu-le sa se lipeasca. Se da tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade. Se lasa cam 40 minute, daca incepe sa prinda culoare prea tare, se lasa temperatura la 160.
Cand se racoreste putin prajitura, se pudreaza cu zahar si se taie.