Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală
Separam cele 4 oua și batem albușurile pana devin spuma, după aceea adăugăm jumătate din zahar și batem pana devine foarte tare asemănătoare unei bezea.
Separat, batem gălbenușurile cu zaharul rămas si esenta de rom (putem folosi si esenta de vanilie, însă mie personal imi place cea de rom) pana devine cremoasa, după aceea adăugăm mascarpone și amestecam pana se încorporează bine cu gălbenușurile.
În următorul pas, incorporam treptat albușurile bătute spuma cu compoziția de mascarpone.
După ce am terminat crema, urmează sa asamblam prăjitura, înmuiem pișcoturile în cafea, cam pentru 3 secunde și le punem în tava ( eu am folosit tava de unica folosință) după ce am acoperit tava cu un strat de pișcoturi, punem un strat de crema și vom face același lucru și pentru următorul strat.
După ce punem și ultimul strat de crema, vom pudra prăjitura cu cacao.
Vom da prăjitura la frigider pentru câteva ore pentru ca pișcoturile sa se inmoaie si sa absoarbă din crema.
Este o prăjitură foarte ușor de făcut și super delicioasa.
Pofta buna!