O prajitura usoara si racoritoare, preluata de la katty , careia-i multumesc :-*
Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Adaugam pe rand, mixand la turatie maxima, zaharul, fulgii de cocos si coaja de lamaie. Faina o adaugam la final, in ploaie, pentru incorporarea ei ajutandu-ne doar de o lingura de lemn pe care o miscam usor de sus in jos.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem pana ce blatul capata culoare aurie si se desprinde usor de pe marginile tavii.
Scoatem blatul din tava, inlaturam hartia de copt , apoi il lasam la racit tot in tava.
Intre timp, ne ocupam de crema. Punem gelatina la hidratat in 50 ml apa .
Separam bucatile de ananas de zeama compotului, apoi le maruntim 10 secunde la robot.
Zeama de la compot o incalzim, topim in ea 3 linguri cu zahar vanilinat, dupa care adaugam gelatina si amestecam bine pana ce aceasta se topeste complet ( pentru usurinta operatiunii am pus gelatina hidratata la microunde, pentru 5 secunde, apoi am adaugat-o in zeama de compot ).
Turnam siropul peste ananasul maruntit si amestecam. Lasam sa se raceasca, apoi amestecam compozitia cu 300 ml frisca batuta spuma.
Intindem crema peste blatul de cocos in tava in care a fost copt. Decoram cu fulgi de cocos si dam la frigider pentru cateva ore.
Portionam dupa preferinte.
1
Numarul de portii se refera la numarul de tavi. Am folosit tava aragazului : 30/ 34 cm.
2
La crema, incercati sa adaugati siropul in frisca, putin cate putin, nu invers :)