Crostoli

de DulciuriSiNuNumai in Dulciuri, 26 Apr 2013 | 31087 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -200 ml frisca vegetala
  • -250-280 g faina
  • -esenta de vanilie
  • -zahar pudra vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostoli:

Intr-un bol se toarna frisca lichida si 2 lingurite esenta de vanilie. Apoi se presara un praf de sare. Se adauga faina putin cate putin si se framanta pana se obtine un aluat elastic.Cantitatea de faina difera in functie de faina folosita.    

Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul intr-o foaie cat se poate de subtire.  

Cu ajutorul unei rotite dintate se taie foaia in dreptunghiuri. In mijlocul fiecarui dreptunghi se traseaza o dunga pe diagonala.  

Se prajesc  in ulei incins, pe ambele parti, pana capata o culoare aurie.   Se scot pe un prosop de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei si se lasa sa se raceasca.

Se pudreaza cu zahar vanilat.

Simplu si extraordinar de bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crostoli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crostoli