Prăjitură Crèm a la Crèm cu portocale și cocos

de Rita Ilies in Prajituri, 12 Dec 2013 | 14971 vizualizari

 

De multă vreme aveam în ”to do list” această prăjitură. Pentru că o pot numi cu ușurință ”one of my guilty pleasures”, găseam mereu motive să nu o fac: ba pentru că fug de E-uri, ba n-aveam timp, ba îmi lipseau ingrediente, dar azi, m-am apucat de treabă. I-am făcut mici modificări, ce-i drept, însă a fost un succes total. E o rețetă economică, aș putea spune, rapidă și foarte simplă.:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 4 ouă
  • 4 linguri cu zahăr
  • un plic Crèm Olé cu gust de ciocolată și portocale
  • un praf de sare
  • Ingrediente pentru cremă
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 200 ml lapte rece + 50 ml lapte fierbinte
  • un plic Crèm Olé cu gust de vanilie
  • 5 linguri cu nucă de cocos
  • Ingrediente pentru glazură:
  • 100 g ciocolată
  • 100 g unt
  • două linguri cu apă
  • două linguri cu zahăr
  • o fiolă cu esență de portocale
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Crèm a la Crèm cu portocale și cocos:

Blatul se prepară foarte ușor, la fel ca orice pandișpan. Albușurile se bat spumă împreună cu praful de sare. Treptat se adaugă cele 4 linguri cu zahăr, apoi conținutul plicului Crèm Olé și bineînțeles gălbenușurile. Se pune la copt ( eu am folosit o tavă de 35x25 cm ) pentru aproximativ 20 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade.

Poate chiar mai simplă decât blatul, crema se prepară mixând frișca împreună cu cei 200 ml de lapte și conținutul plicului Crèm Olé. În restul de lapte ( 50 ml ) se fierbe nuca de cocos. Va dura câteva zeci de secunde. După ce se va răci, o înglobăm în crema deja preparată. Se întinde uniform pe blatul de ciocolată.

Ciocolata împreună cu apa și zahărul se topesc pe bain marie. La final se adaugă untul și esența de portocale. Se omogenizează, apoi se lasă la răcit aproximativ 10 minute. Se toarnă peste prăjitură și se întinde uniform. După cum se vede, eu m-am jucat puțin cu glazura. :)

TIPS-URI

1

Prăjitura se taie cel mai ușor cu un cuțit cu lama lată, după ce a fost ținut câteva secunde sub jet de apă fierbinte.

2

Pentru decor am folosit dulceață de lapte, dulceață pe care v-o recomand și vouă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Crèm a la Crèm cu portocale și cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Rocsi 1

12.12.2013, 20:05

Este delicioasa aceasta prajitura

dentistutza 1

13.12.2013, 08:19

Buuuna!!!!

MOKUSKA 1

02.05.2014, 12:51

e minunata reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu piersici si banane