De multă vreme aveam în ”to do list” această prăjitură. Pentru că o pot numi cu ușurință ”one of my guilty pleasures”, găseam mereu motive să nu o fac: ba pentru că fug de E-uri, ba n-aveam timp, ba îmi lipseau ingrediente, dar azi, m-am apucat de treabă. I-am făcut mici modificări, ce-i drept, însă a fost un succes total. E o rețetă economică, aș putea spune, rapidă și foarte simplă.:)
Blatul se prepară foarte ușor, la fel ca orice pandișpan. Albușurile se bat spumă împreună cu praful de sare. Treptat se adaugă cele 4 linguri cu zahăr, apoi conținutul plicului Crèm Olé și bineînțeles gălbenușurile. Se pune la copt ( eu am folosit o tavă de 35x25 cm ) pentru aproximativ 20 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade.
Poate chiar mai simplă decât blatul, crema se prepară mixând frișca împreună cu cei 200 ml de lapte și conținutul plicului Crèm Olé. În restul de lapte ( 50 ml ) se fierbe nuca de cocos. Va dura câteva zeci de secunde. După ce se va răci, o înglobăm în crema deja preparată. Se întinde uniform pe blatul de ciocolată.
Ciocolata împreună cu apa și zahărul se topesc pe bain marie. La final se adaugă untul și esența de portocale. Se omogenizează, apoi se lasă la răcit aproximativ 10 minute. Se toarnă peste prăjitură și se întinde uniform. După cum se vede, eu m-am jucat puțin cu glazura. :)
1
Prăjitura se taie cel mai ușor cu un cuțit cu lama lată, după ce a fost ținut câteva secunde sub jet de apă fierbinte.
2
Pentru decor am folosit dulceață de lapte, dulceață pe care v-o recomand și vouă.