Tartă cu ciocolată

de LC in Prajituri, 29 Mar 2012 | 3466 vizualizari

 

De aici m-am inspirat :) http://artaculinara.com/tarta-de-ciocolata-1348.html

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 160 g unt
  • 110 g zahăr
  • 1 praf sare
  • 300 g făină
  • 2 ouă
  • 30 g cacao
  • coajă rasă de portocală
  • CREMA:
  • 100 ml lapte
  • 300 ml frișcă nebătută
  • 50 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 200 g ciocolată neagră
  • 2 gălbenușuri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu ciocolată:

Pentru aluat am frecat untul cu zahărul până s-a topit împreună cu un praf de sare, după care am încorporat făina cernută cu cacaua, apoi coaja de portocală și ouăle. Am amestecat până s-a legat aluatul astfel încat să pot forma o bilă..L-am învelit în folie de plastic după care l-am lăsat la frigider pentru o oră. După aceea l-am scos, l-am întins și am căptușit cu el forma de tartă unsă cu unt. Să nu uităm să împungem pe alocuri fundul tartei cu furculița și mai lăsăm o jumătate de oră aluatul la frigider.

Între timp vom prepara crema astfel : punem laptele, frisșca și zahărul într-o cratiță și aducem la punctul de fierbere după care oprim focul și adăugăm ciocolata tăiată bucăți. Acoperim cratița cu un capac pentru 5 minute  apoi amestecăm bine până ce ciocolata s-a dizolvat complet. Într-un vas batem gălbenușurile și le vom încorpora în cremă după ce aceasta s-a mai răcit.

Încingem cuptorul la 180 g C și coacem aluatul timp de 10-15 minute, până capătă aspect de biscuite. Îl scoatem din cuptor și micșorăm temperatura la 170 g C. Turnăm crema peste blat și mai dăm la cuptor pentru încă 15 minute.

Tarta este gata atunci când umplutura de ciocolată este  fermă la suprafață, dar dacă mișcam tava tremură ușor ca gelatina. Scoatem tarta și o lăsăm să se răcească ( umplutura se va mai întări și atunci când o vom tăia nu va curge! )

TIPS-URI

1

opțional am folosit dulceață de căpșuni și fulgi de migdale, pentru un aspect mai apetisant

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata