Prajitura combinata

de Merisor in Prajituri, 26 Feb 2013 | 21569 vizualizari

 

Pentru cine nu stie, am doi baieti gemeni acasa, fizic seamana, dar au gusturi diferite la mancare. Asa ca am combinat doua prajituri intr-una pentru a-i impaca pe amandoi.
Pot sa va spun ca partea de la mijloc, in care se regasesc ambele combinatii, este cea mai buna: nuca + nuca de cocos.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 150 gr ciocolata
  • 200 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • 2 galbenusuri
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • esenta de rom

Pentru umplutura cu nuca de cocos:

  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 150 gr nuca de cocos
  • sare
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru umplutura cu nuca:

  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 150 gr nuca macinata
  • sare
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru crema:

  • 6 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 750 ml lapte
  • 6 linguri faina
  • 200 gr unt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • sare

fulgi de ciocolata pentru ornat

Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura combinata:

Pentru blat se pun intr-un vas, untul, ciocolata taiata bucati, laptele, zaharul si sarea si se pun pe foc, mestecand pana la topirea tuturor ingredientelor. Se ridica de pe foc si se lasa la racit dupa care se incorporeaza cele doua galbenusuri, faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul si esenta de rom.

Omogenizam bine cu mixerul si lasam la odihnit pana pregatim umpluturile care se fac in felul urmator: Separam in doua vase cate patru albusuri. Nu uitam ca doua albusuri ne-au ramas de la blat.

Batem in fiecare vas albusurile bine cu sarea folosind telul, adaugam treptat zaharul, apoi nuca amestecata cu praful de copt, sau nuca de cocos in celalalt vas, tot amestecata cu praful de copt.

Tapetam tava(20/30 cm) cu hartie de copt, rasturnam 2/3 din compozitia de blat, punem pe o jumatate umplutura de cocos si pe cealalta jumatate umplutura de nuca, apoi punem cu grija restul de compozitie de blat si nivelam

Eu am itins cu lingura restul de compozitie si am nivelat, dar se poate folosi un posh, compozitia fiind putin mai groasa ca la chec.

Coacem pentru 40 minute la 180 grade, dupa care lasam la racit.

Intre timp facem crema: amestecam galbenusurile cu zaharul, sarea si faina, turnam putin lapte rece si omogenizam, apoi turnam restul de lapte cald si punem pe foc mestecand continuu pana se ingroase crema, apoi ridicam de pe foc si dam la racit.

Untul il frecam bine cu zaharul vanilat si il incorporam in crema racita punand cate putin din fiecare si frecand cu mixerul.

Intindem crema peste prajitura si ornam cu fulgi de ciocolata.

Spor si pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Umpluturile se pot pune si una peste alta pentru cine le prefera pe amandoua, sau se pot aseza in dungi, astfel incat la portionare sa rezulte o parte cu nuca si una cu cocos asa cum am taiat eu partea de la mijloc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura combinata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de nuca de cocos