Desert foi de napolitana cu crema de cocos

de Constelatialeu in Prajituri, 27 Mar 2022 | 6114 vizualizari

 

Mie imi place mult cocosul dar nu prea fac prajituri cu el pentru ca si deoarece doar eu sunt fana cocos. Dar am zis sa mai fac si ce-mi place mie:)))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • 4 foi napolitana ( 20/29 cm)
  • Crema
  • 3 oua
  • un praf sare
  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 100 g ciocolata alba Milka
  • 200 g cocos ras mai mare
  • 150 g zahar
  • 100 g biscuiti cu unt
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foi de napolitana cu crema de cocos:

Intr-o cratita de inox am pus untul taiat bucatele mai mici, am adaugat zaharul si am pus pe foc sa se topeasca, am amestecat continuu sa nu se arda zaharul, apoi am adaugat ciocolata bucatele. Am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida si am adaugat nuca de cocos. Am mai lasat pe foc cca 10 min la foc mic, amestecand continuu. Separat am amestecat ouale cu un praf de sare, apoi am tras cratita de pe foc si am incorporat ouale, amestecand energic . Am lasat sa se raceasca cca 20 min apoi am umplut foile de napolitatana. Am invelit foile umplute in folie alimentara si le-am bagat la frigider pentru cateva ore, apoi le-am portionat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foi de napolitana cu crema de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

30.03.2022, 17:43

Si eu sunt fana !!! Servesc si eu !!!

Catalina L 1

09.04.2022, 22:01

ce pofta mi-ai facut

mirela0911 1

25.04.2022, 18:09

Si mie imi place cocosul asa ca numai la fix am venit! Sau nu!

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Fulg de Nea