O prajitura racoroasa cu fructe de sezon.
Ingrediente blat:
Ingrediente crema de ciocolata:
Ingrediente crema capsuni:
Pregatim mai intai blatul. Mixam albusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar. Tot peste galbenusuri adaugam si uleiul si apa fiarta amestecata cu cacaua si mixam bine. Adaugam si jumatate din cantitatea de faina si incorporam cu o paleta. Adaugam apoi compozitia de galbenusuri peste albusuri, incorporam si adaugam si restul de faina amestecat cu praful de copt.
Punem compozitia intr-o tava si o dam la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Eu am folosit o tava mare cu diametrul de 23/30 cm.
Intre timp pregatim si cremele. Pentru crema de ciocolata punem mascarpone intr-un bol, adaugam crema de ciocolata si amestecam bine cu o paleta.
Frisca o mixam impreuna cu capsunile si cu 1 lingura de zahar pudra. Dam cremele la rece pana cand se raceste blatul sa-l putem taia. Adaugam cremele fara a insiropa blatul, acesta fiind foarte pufos.
Dam prajitura asamblata 3-4 ore la rece si apoi o portionam.
1
Blatul este deja umed, nu necesita insiropare, dar la alte prajituri l-am insiropat si este foarte bun.