Prajitura Boema

de maginean in Dulciuri, 16 Mai 2015 | 5816 vizualizari

 

O prajitura simplu de facut si tare buna si aromata ,o recomand cu drag

 

INGREDIENTE

  • Aveti nevoie de:
  • 5 oua mari (eu am pus 6 ca erau mai mici )
  • 5 lg zahar
  • 2 lg lapte
  • 2 lg ulei putina sare un varf cutit praf de copt
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat cu rom (sau putina esenta de rom)
  • Crema : un pachet unt
  • 4 lg zahar
  • 2 lg cacao o esenta rom
  • Glazura:
  • 2 tablete ciocolata neagra o jumatate pahar frisca
  • Se pun pe abur si se topesc pana ce va iese o crema fina
  • Sirop: o cana mare apa
  • 2 lg zahar
  • 1 sticluta mica esenta de rom
  • Se amesteca foarte bine pana la topirea completa a zaharului
  • Decor : frisca si cirese din compot (sau ce fructe va plac )
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema:

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Galbenusurile se mixeaza pana se fac spuma adaugand pe rand praful de copt, sarea, uleiul si laptele. Se adauga la compozitia de albusuri iar la urma faina amestecata inainte cu cacaoa.

Se pune blatul in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 25 minute .Se lasa sa se raceasca apoi se taie in patrate cat de mari doriti. Se pune in sirop fiecare bucata (atentie nu lasati decat maxim 2 secunde, introduceti bucata si o scoateti imediat altfel riscati sa se rupa si nu mai arata bine).

Se pune glazura (se lasa la rece pana se intareste), crema si frisca deasupra. Se decoreaza cu fructe. O prajitura tare buna si aromata .

Pofta buna si spor la gatit 

TIPS-URI

1

Prajituri dulci

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată

pe 27.10 la 11:23

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]