Loukoumades - gogoșele cu miere și scorțișoară

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 22 Apr 2013 | 21457 vizualizari

 

Un desert grecesc delicios! Și pe deasupra mai sunt și de post, nu lapte și ouă în aceste minunății.

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină,
  • 1 pliculeț drojdie uscată -7 g,
  • 250 ml apă călduță,
  • 50 ml ulei,
  • o lingură zahăr,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 500 ml ulei pentru prăjit.
  • Sirop:
  • 300 g zahăr,
  • 200 ml apă,
  • 100 g miere,
  • 4 linguri zahăr pudră,
  • 1 lingură scorțișoară.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Loukoumades - gogoșele cu miere și scorțișoară:

Amestecăm făina cu drojdia uscată într-un castron. Facem o gaură în mijloc și punem apa, zahărul și sarea. Se amestecă bine, apoi turnăm uleiul și frământăm. Se acoperă și se lasă în loc cald pentru cel puțin o oră să crească.

Între timp preparăm siropul din zahăr și apă. Se lasă pe foc pentru 5 minute după care se lasă să se răcească.

Cu mâna unsă cu ulei, luăm din aluat și formăm biluțe cu diametrul de 2-3 cm, pe care le aranjăm pe un platou uns cu ulei.

Încindem uleiul într-o tigaie adâncă. Se scufunda biluțele de aluat în ulei și se prăjesc pentru aprox 2 minute, până devin maro - aurii pe toate părțile.

Eu am pus gogoșelele pe un platou puțin adânc și am turnat siropul peste ele. Dar ar fi fost mai bine dacă le-aș fi pus pe mai multe platouri mai mici. Mierea fie se amestecă cu siropul, fie se pune ușor deasupra. Se amestecă zahărul pudră cu scorțișoara și se presară uniform peste ele.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Loukoumades - gogoșele cu miere și scorțișoară" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

Rocsi 1

22.04.2013, 22:32

Ce mi-as baga putin degetelele in ele

Satisfyyourcravings 1

23.04.2013, 15:02

Un deliciu!

Rahela Velicu 1

30.09.2016, 11:54

daca-i grecesc sigur este delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi de post