Clafoutis cu visine

de gaby_duceag in Dulciuri, 13 Aug 2014 | 7355 vizualizari

 

Deşi am văzut multe reţete de clafoutis pe net, niciodată nu mi s-a făcut poftă încât să doresc să testez vreuna. Mi se păreau prea “legate”, prea dense, probabil pentru ca au mai multă faină decât proporţia din reţeta de faţă.

Eu aş fi vrut o reţetă de clafoutis niţel mai pufoasă, mai uşoară, iar aceasta a venit zilele trecute de la Nico, fata pe care o voi pomeni mereu pentru Cornurile de Bratislava, care mi-a scris o reţetă de clafoutis care m-a tentat.

Ce-i de fapt clafoutis? O prăjitură pentru puturoşi :))).

Daca ai sâmburii scoşi de la vişine/cireşe , nu-ţi ia decat 5 MINUTE!! să-l prepari.

Singura diferenţă fată de ce mi-a scris ea este că am adăugat în loc de 75 gr făină, 90 grame. Nu că mi-aş fi propus asta de la început dar când am pus pe cântar atâta a curs din pungă, atâta am lăsat :))).

Nu vă pot descrie cum a ieşit bunătatea asta şi cu ce pofta au mancat-o copii. Textura este undeva între crema de zahăr ars şi o budincă pufoasă. Habar n-am consistenţa ei când se raceste, că n-a apucat aşa ceva :)))

Eu am avut vişinele din curte, muuuult mai micuţe decât cele de la piaţă :), aşa că atunci când le-am scos sâmburii nu am reuşit să le păstrez forma, rupându-se multe dintre ele, dar voi, dacă aveţi vişine mari, straduiţi-vă să le scoateţi sâmburii frumos.

 

INGREDIENTE

  • o lingură ulei
  • 3 ouă mari
  • 200 gr smântână
  • 150 ml apa
  • 50 gr zahăr
  • un plic zahăr vanilat
  • 90 gr făină + un vârf cuţit praf de copt (opţional)
  • un vf cuţit sare
  • vişine/cireşe
  • zahăr pudră
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu visine:

  1. Într-un bol sparge ouăle. Adaugă zahărul, uleiul şi sarea şi mixează amestecul la viteza maximă pentru 2 minute.
  2. Adaugă smântâna şi apa şi omogenizează.
  3. La final adaugă faina şi mixează un minut.
  4. Unge vasele in care vrei să prepari clafoutis cu putin ulei sau unt, aşează vişine (cât de multe doreşti să aibă desertul; eu am pus cam 350 grame) apoi toarnă compoziţia de mai sus.
  5. Dă vasele la cuptor la foc mediu şi coace până ce preparatul incepe să prindă culoare şi clafoutisul se desprinde de pereţii formei.
  6. Serveşte cald, pudrat cu zahăr pudră.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu visine si nuci