Clafoutis cu visine

de gaby_duceag in Dulciuri, 13 Aug 2014 | 7300 vizualizari

 

Deşi am văzut multe reţete de clafoutis pe net, niciodată nu mi s-a făcut poftă încât să doresc să testez vreuna. Mi se păreau prea “legate”, prea dense, probabil pentru ca au mai multă faină decât proporţia din reţeta de faţă.

Eu aş fi vrut o reţetă de clafoutis niţel mai pufoasă, mai uşoară, iar aceasta a venit zilele trecute de la Nico, fata pe care o voi pomeni mereu pentru Cornurile de Bratislava, care mi-a scris o reţetă de clafoutis care m-a tentat.

Ce-i de fapt clafoutis? O prăjitură pentru puturoşi :))).

Daca ai sâmburii scoşi de la vişine/cireşe , nu-ţi ia decat 5 MINUTE!! să-l prepari.

Singura diferenţă fată de ce mi-a scris ea este că am adăugat în loc de 75 gr făină, 90 grame. Nu că mi-aş fi propus asta de la început dar când am pus pe cântar atâta a curs din pungă, atâta am lăsat :))).

Nu vă pot descrie cum a ieşit bunătatea asta şi cu ce pofta au mancat-o copii. Textura este undeva între crema de zahăr ars şi o budincă pufoasă. Habar n-am consistenţa ei când se raceste, că n-a apucat aşa ceva :)))

Eu am avut vişinele din curte, muuuult mai micuţe decât cele de la piaţă :), aşa că atunci când le-am scos sâmburii nu am reuşit să le păstrez forma, rupându-se multe dintre ele, dar voi, dacă aveţi vişine mari, straduiţi-vă să le scoateţi sâmburii frumos.

 

INGREDIENTE

  • o lingură ulei
  • 3 ouă mari
  • 200 gr smântână
  • 150 ml apa
  • 50 gr zahăr
  • un plic zahăr vanilat
  • 90 gr făină + un vârf cuţit praf de copt (opţional)
  • un vf cuţit sare
  • vişine/cireşe
  • zahăr pudră
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu visine:

  1. Într-un bol sparge ouăle. Adaugă zahărul, uleiul şi sarea şi mixează amestecul la viteza maximă pentru 2 minute.
  2. Adaugă smântâna şi apa şi omogenizează.
  3. La final adaugă faina şi mixează un minut.
  4. Unge vasele in care vrei să prepari clafoutis cu putin ulei sau unt, aşează vişine (cât de multe doreşti să aibă desertul; eu am pus cam 350 grame) apoi toarnă compoziţia de mai sus.
  5. Dă vasele la cuptor la foc mediu şi coace până ce preparatul incepe să prindă culoare şi clafoutisul se desprinde de pereţii formei.
  6. Serveşte cald, pudrat cu zahăr pudră.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Lia_ 1

16.08.2014, 08:40

mie imi plac toate. ma chinui rau cu slabitul. foarte frustrant

reisnaor_2006 1

29.06.2015, 18:00

Rahela Velicu 1

17.07.2021, 19:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Minitarta cu visine si caise