Prajitura albinita

de gaby_duceag in Prajituri, 19 Noi 2009 | 18091 vizualizari

 

O reteta inspirata de pe doua bloguri ce apartin doamnelor Laura Laurentiu SI Amaliei

 

INGREDIENTE

       FOI
  • 600 de grame de faina
  • 180 de grame de zahar
  • 4 linguri de miere
  • 1 lingura de bicarbonat
  • 80 de grame de margarina
  • 1 ou
  • cateva linguri de lapte
        CREMA
  • 1 pahar de lapte (250 ml)
  • zahar vanilat, sau esenta de vanilie
  • 180 de grame de zahar
  • 1 lingura de miere
  • 80 de grame de gris
  • 200 de grame de unt cu 80% grasime
  • 5-6 linguri de gem acrisor (macese, caise)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura albinita:

m-am apucat intai de foi,bineinteles
am pus la foc mic margarina,zaharul si mierea
am lasat pe foc pana ce s-au topit apoi am pus la racit
am stins cu putin otet bicarbonatul(aici,recunosc!nu stiu daca trebuia sau nu stins,in niciuna dintre retete nu se specifica insa eu n-am preparat niciodata ceva cu el nestins..sincer..nu stiu)
cand s-a racit compozitia cu margarina(nu racire completa,dar totusi sa poti lucra cu ea),am pus-o intr-un bol si-am adaugat restul ingredientelor
am framantat un aluat si-am pus cred ca vreo 3linguri de lapte,sa se poata lucra mai bine.
am impartit aluatul in 4
am copt  4foi pe dosul tavii(am uns tava cu putin ulei)
prima foaie se intinde destul de usor,deoarece aluatul e inca caldut(am intins-o pe un blatul pe care am pudrat faina),dar la celelalte nu ma descurcam deloc ,asa ca  le-am intins direct pe dosul tavii INCALZITE,aproape fierbinti,si a mers super
am copt pe fiecare aproximativ 10-12minute in cuptorul preincalzit ,la foc mediu
cat timp s-au racit am facut crema

am pus la foc laptele cu mierea iar cand a ajuns la punctul de fierbere am adaugat grisul ,in ploaie,amestecand mereu
am fiert pana ce s-a ingrosat si se desprindea de peretii vasului(ca sa nu-l afum,l-am fiert intr-un ceaun de tuci:d)
untul l-am frecat spuma cu zaharul si zaharul vanilat
cand grisul a fost racit,am amestecat cu untul


ansamblare:
foaie/crema/foaie/gem/foaie/crema/foaie

in retetele fetelor,prajitura era pudrata cu zahar insa eu fiind fan ciocolata am topit intr-un ibric 50ml frisca vegetala cu 100gr ciocolata (parca era amaruie...)
am turnat peste,niveland usor

cum atunci cand e vorba de prajituri,cuvantul rabdare e inexistent pentru mine:d,am terminat de ansamblat si am taiat-o:)))))
n-am fost incantata,logic .nu?:))))pt ca foile erau tarisoare,prajitura s-a taiat rau desi avea un gust buuuun
insa!dupa doua zile...nu pot spune cum se topea in gura..
era grozava!
a fost...s-a dus....:

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura albinita" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Pasiune pentru bucatarie 1

02.02.2010, 00:03

arata foarte bine!am facut si eu una asemanatoare dar am lasat-o cam 2 zile sa se inmoaie si rezultatul a fost pe masura

gaby_duceag 1

02.02.2010, 08:56

da Bitza,cu cat sta mai mult e mai buna si mai frageda

madi_marin 1

02.02.2010, 09:11

buna metoda cu intinsul foilor direct pe fundul tavii fierbinti . si eu fac la fel....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Felie de lapte – varianta a doua