Tarta de queso

de vik in Prajituri, 1 Iul 2010 | 6245 vizualizari

 

Prajitura cu branza

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie lapte condensat 370 ml
  • 1 masura de apa rece ( masurata cu cutia goala de lapte
  • 6 oua intregi
  • 2 pachete de branza (tip) Philadelpia ( 500 grame)
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • coji de portocale glasate aprox.50 grame
  • zahar pentru caramelizat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de queso:

se pun toate ingredientele in blender ( cu exceptia cojilor de portocale glasate)

si cand sunt omogene se toarna intr-o tava tapetata inclusiv pe margini cu zahar ars, atunci cand zaharul ars e rece si incepe sa crape.

Se coace 180ºC aproximativ 1 ora sau in masina de paine a carei cuva se tapeteaza cu zahar ars , pe program de copt ( 60 minute)

Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se lasa in frigider aproximativ 4 ore inainte de a o intoarce pe un platou, in asa fel in cat crema de zahar caramelizata sa fie deasupra branzei.

Se poate pune  la baza  sirop de ciocolata, sirop de fructe de padure,  si se poate orna cu frisca sau functie de dorinta fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de queso" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoroasa