Prajitura greceasca

de andreea_angelo in Prajituri, 26 Noi 2012 | 12593 vizualizari

 

In primul rand vreau sa va spun ca prajitura am facut-o dupa reteta facuta de CRISS zilele trecute,cand am vazut-o mi-am zis ca trebuie sa o fac si eu,nu credeam ca o sa imi iasa dar a iesit o prejitura trasnet
MULTUMESC PENTRU RETETA CRISS!!!:-*

 

INGREDIENTE

  • un pachet cu foi de placinta
  • 4 oua
  • un pahar zahar
  • un pahar ulei
  • un pahar iaurt
  • praf de copt
  • zahar vanilat
  • esenta rom
  • sirop
  • 3 linguri zahar
  • 3 pahare cu apa
  • ornament
  • frisca
  • ornament ciocolata

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura greceasca:

Pentru prima data lasam la dezghetat  foile de placinta.

Intr-un vas inalt mixam cele 4 oua cu zaharul si vanilia pana se topeste zaharul si se formeaza o crema alb-galbuie. Se adauga si paharul de ulei, iaurtul, praful de copt si esenta de rom. Se mixeaza din nou. Intre timp s-au dezghetat si foile de placinta pe care le rupem bucatele mici si le adaugam peste amestecul obtinut. Turnam totul intr-o tava care nu mai trebuie unsa avand in vedere ca am pus ulei in amestec si o lasam se se coaca pana se rumeneste.

Intre timp am pregatit siropul, cele 3 linguri de zahar le-am pus la caramelizat. Cand s-a topit zaharul adaugam cele 3 pahare cu apa si mai lasam un pic la foc pana se topeste zaharul ars.

Cand s-a rumenit prajitura, o scoatem si o lasam la racit. Cand s-a racit adaugam siropul si inainte de a taia prajitura ne asiguram ca a tras tot siropul. Eu am ornat prajitura cu frisca ca mi-a placut cum aratau cele facute de CRISS.

Pofta mare!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura greceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Sim0na 1

27.11.2012, 19:51

tare faina!

andreea_angelo 1

27.11.2012, 21:11

nuky 1

31.01.2013, 14:23

Am facut ieri prajitura,dar nu mi-a placut, nu stiu unde am gresit.Am respectat intocmai reteta, am insiropat-o cu sirop zahar ars,a tras cam greu siropul, am intepat-o pe toata suprafata sa poata absoarbi in totalitate siropul.Din loc in loc, este tare datorita foilor de placinta care nu au vrut nici cum sa se inmoaie.Oare mi-a scapat mie ceva referitor la acest lucru?Toata lumea zice ca o face dar nimeni vad ca nu a patit asa ceva.Cu stima, astept un raspuns poate mai incerc s-a fac.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt