Porumbei umpluti cu ciuperci, la cuptor

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 18 Ian 2015 | 6838 vizualizari

 

Nu am mai gatit niciodata pana acum, nu au mai trecut prin mainile mele, dar daca i-am primit am zis sa fac ceva bun din ei. Eu am zis din start ca nu mananc, cu mare greu i-am pregatit pentru ca mi-a fost tare mila, dar a iesit ceva bun, asa zice sotul, pentru ca doar el i-a consumat. Este adevarat, carnita nu prea au, doar putin piept, dar a fost ceva nou in bucataria mea.

 

INGREDIENTE

  • 2 porumbei
  • 100 gr ciuperci
  • 100 gr rosii decojite
  • 1 ceapa mica
  • 3-4 fasii ardei rosu
  • 2 crengute marar verde
  • 3-4 linguri cascaval ras
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • un cub de unt
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • cateva rosii cherry
  • 2 linguri ulei
  • 1 canita de vin rosu
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porumbei umpluti cu ciuperci, la cuptor:

Parlim putin porumbeii pe flacara aragazului si ii spalam bine.

Curatam ceapa o tocam, spalam ciupercile si le taiem bucati potrivite. Rosiile le maruntim, ardeiul rosu il taiem cubulete. Incingem uleiul intr-o tigaie, innabusim ceapa si ciupercile 2-3 minute. Adaugam ardeiul rosu, rosiile, presaram sare, piper si 1/2 de cana cu apa. Lasam sa scada la foc potrivit, iar la final aromatizam cu busuioc uscat. Tragem umplutura de pe foc, lasam sa se racoreasca 5 minute, apoi adaugam mararul verde tocat marunt si cascavalul ras.

Luam cu o lingurita din compozitie si umplem porumbeii. Eu am mai prins cu scobitori pulpitele ca erau putin desfacute.

Intr-un bol mic amestecam untul, sare, piper, boiaua de ardei, usturoiul curatat si pisat. Amestecam bine si cu el ungem porumbeii pe toate partile. Vinul il amestecam cu o canita de apa, turnam intr-un vas ceramic, asezam porumbeii iar printre ei dam drumul la cateva rosii cherry. Acoperim vasul, il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 35 de minute.

Luam capacul si ii mai lasam asa pana se rumenesc frumos porumbeii.

Cand sunt gata ii scoatem si servim.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porumbei umpluti cu ciuperci, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute moldovenesti in cuib