Iata o reteta in care carnea de porc este super frageda...
Bucata de carne asa intreaga o legam cu o ata de bucatarie, sau nu in cazul meu, o punem intr-o cratita, iar peste ea punem lapte, aproximativ un litru, cit sa depaseasca carnea. Mai punem in cratita morcovul curatat si taiat in doua si ceapa la fel,sare si piper dupa gust. Punem un capac si lasam la foc mic in cuptor cam 2-3 ore, in cazul meu doua ore si jumatate, la 150-160 grade.
Cartofii ii curatam si ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, dar sa nu se sfarime, ii scurgem de apa si ii punem intr-un vas de yena pe care l-am uns cu o lingura de unt. Cind carnea este bine facuta, trebuie sa intre furculita usor prin ea, o scoatem din cratita, o invelim intr-o folie de aluminiu sa se pastreze calda.
Laptele care ne-a ramas, il strecuram, pasam legumele cu furculita, mai adaugam sare daca este cazul si sosul astfel facut il turnam in vasul de iena peste cartofi.. Radem cascaval sau brinza si dam la cuptor 15-20 minute. Servim cartofii alaturi de o felie de carne cu castraveti murati.