Porc cu ghimbir

de Pelagie in Porc, 3 Mar 2011 | 7557 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 lg ulei
  • 300 g carne porc taiata fasii subtiri
  • 3 catei usturoi presati in carne
  • Se pune ½ cutie bere
  • 1 lg Sos soia
  • 1 lg ulei
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu (pentru a da si mai multa culoare recomand si unul verde daca aveti)
  • 1 ceapa mare
  • 3 cm ghimbir ras, se pune treptat
  • 1 lg sos soia

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu ghimbir:

Carnea de porc se taie felii foarte subtiri, se prajeste putin in ulei, se adauga usturoiul si bere din cand in cand, cat sa fiarba inabusit timp de 25-30 minute.La sfarsit se adauga 1 lingura de sos de soia. Se cauta sa se prepare astfel incat sa ramana putin sos la sfarsit. (daca este nevoie mai completam cu bere sau apa)

Legumele se taie felii subtiri, se calesc in ulei amestecand mereu la foc rapid timp de 5 minute (aceasta metoda este cunoscuta sub numele de stir fry). Ghimbirul dat prin razatoarea mica se pune spre sfarsit, astfel incat sa mai fiarba impreuna 2-3 minute)

Cand carnea este gata, se pun impreuna la cuptor intr-un vas incins in prealabil (de preferat este un vas metalic gros, sa sfaraie cand se adauga sosul) in ordinea: carne, legume, sos, timp de 5 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

05.08.2014, 01:51

La multi ani !!! . Imi place reteta

Bunica 1

05.08.2014, 09:08

La multi ani!

miki_a 1

05.08.2015, 10:45

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Frigarui crocante