Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 30 Mai 2024 | 1228 vizualizari

 

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola:
  • 4 căni de lapte gras
  • 1 cană de mălai grisat
  • 50 g unt
  • 1 linguriță de sare
  • 40 g parmezan ras
  • Pentru mixul de ciuperci:
  • 3 ciuperci portobello
  • 150 g hribi congelați
  • Sare și piper
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 1 cățel de usturoi
  • Câteva fire de cimbru proaspăt
  • 100 g brânză gorgonzola
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola:

Mod de preparare Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola:

Într-o cratiță mare, adăugați laptele și puneți-l pe foc mediu. Când laptele începe să fiarbă, adăugați sarea și untul. Amestecați până când untul se topește complet. Reduceți focul și începeți să adăugați mălaiul, în ploaie, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Continuați să amestecați până când mămăliga începe să se îngroașe. Adăugați parmezanul ras și amestecați bine.

Între timp, pregătiți mixul de ciuperci. Curățați și tăiați ciupercile portobello și hribii în felii subțiri.

Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie și adăugați cățelul de usturoi mărunțit. Căliți-l ușor până când devine ușor auriu și aromat. Adăugați ciupercile tăiate în tigaie și căliți-le până când devin moi și încep să se rumenească ușor. Condimentați cu sare și piper după gust. Adăugați oțetul balsamic și cimbrul proaspăt și amestecați bine.

Când mămăliga este gata, turnați-o într-o tavă sau o formă unsă cu unt. Nivelați-o cu o spatulă și lăsați-o să se odihnească pentru câteva minute. Distribuiți mixul de ciuperci peste mămăligă, apoi sfărâmați brânza gorgonzola deasupra.

Dați tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coaceți timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când brânza este topită și începe să se rumenească ușor.

Scoateți polenta din cuptor și serviți-o caldă, garnisită cu ierburi proaspete, dacă doriți.

Poftă bună!


Daca ti-a placut reteta noastra "Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

vasimur 1

30.05.2024, 12:53

RODIMUR 1

01.06.2024, 20:05

Asta chiar este pe gustul meu, o mămăliguță îmbogățită, cu de toate...

laura_n 1

07.06.2024, 17:30

Mananci cu doua maini

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta "simfonia culorilor"