Pogacele

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 14 Dec 2012 | 6394 vizualizari

 

Am adus in week-endul trecut niste jumari de la mama soacra si am preparat pentru prima data pogacele.
N-au fost multe asa ca s-au mancat deja toate, de bune ce-au iesit.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200 gr jumari
  • 150 gr lapte dulce
  • 150 gr ulei
  • 450 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • Sare
  • Piper
  • Chimen
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele:

 

Intr-un bol frecam drojdia cu zaharul pana la diluarea acestora, apoi adaugam laptele caldut si putina faina cat sa iasa ca o smantana groasa.

Omogenizam, acoperim si lasam la crescut.

Jumarile le trecem prin masina de tocat si le amestecam cu piper macinat fiecare dupa gust.

Cam

Nd maiaua a crescut, adaugam galbenusul de ou, sare, uleiul si restul de faina. Framantam un aluat pe care il mai lasam cam 10 minute la crescut dupa care il intindem pe  masa de lucru cat de subtire putem, apoi pe jumatate din aluat punem jumatate din jumar si intindem bine. Pliem cealalta jumatate de aluat peste si repetam procedeul pamna se termina jumarile.

Dam la rece pentru 15 minute apoi il intindem in foaie de aproximativ 1 cm si decupam rondele pe care le asezam in tava tapetata cu hartie.

Batem albusul de ou si ungem rondelele, iar deasupra presaram chimen.

Dam la cuptor pentru 25 minute la 180-200 grade.

Spor si pofta buna!

TIPS-URI

1

Ies foarte bune daca in aluat se pun 2-3 linguri de untura rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

Zamfira 1

15.12.2012, 16:50

o sa ma invit la masa///e o nebunie...atat de mult imi plac, aici chiar m-ai nimerit, bravoooo!!!!!

Merisor 1

15.12.2012, 17:02

Multumesc Zamfira!

pity19 1

25.04.2014, 13:56

Ce faine sunt! Crocante pe gustul meu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum este folosită Gorgonzola în bucătăria Internațională
citeste mai mult
Cum este folosită Gorgonzola în bucătăria Internațională
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu jumari