Aceste placinte sunt delicioase, aromate si pufoase.
Perfecte pentru duminica dimineata alaturi de o cafea buna.
Reteta ii apartine doamnei Gicuta!!!
PS: foarte buna reteta, mi-a iesit exact cum o descrie ea.
Pentru aluat:
Compozitia de branza dulce:
Pentru inceput se pun cam 4-5 linguri de lapte caldut intr-un bol peste care se adauga drojdia si se lasa cca 15 min. sa fermenteze.
Intre timp, cernem faina, facem cu mana loc in mijloc unde vom turna restul de lapte ramas in care se adauga zaharul si se pune pe foc pana se topeste zaharul, se lasa sa se racoreasca apoi se amesteca cu 2 oua batute si amestecate cu coaja de lamaie.
Se adauga drojdia si untul topit impreuna cu uleiul si racit.
Se face aluatul si se lasa sa creasca cam 45-50 de minute.
Pana creste aluatul, se amesteca branza de vaci cu aharul vanilat,zaharul,galbenusurile, grisul, stafidele inmuiate in esenta de rom inainte.
Aluatul se intinde si se taie patrate mari pe care se pun cam o lingura de branza dulce, se aduna cele 4 colturi si se pun tava tapetata cu faina si ulei.
Se mai lasa 20 de minute in tava sa creasca apoi se unge cu un ou batut.
Se da la cuptor la foc potrivit cam 50 de minute.
Au iesit super bune, bine ca am facut poza imediat ca acum cand scriu reteta nu mai am :)))
1
tava se poate tapeta si cu hartie pergament.
2
in compozitia de branza se poate marii cantitatea de zahar sau se poate adauga coaja de lamaie.