Placinte cu varza asa cum se prepara in Ardeal
Aceste placinte sunt adesea asociate cu momente de bucurie si ospitalitate, fiind preparate in familie sau pentru a fi impartasite cu prietenii si vecinii. Umplutura de varza calita, condimentata si uneori combinata cu carne sau alte legume, este infasurata intr-un aluat subtire si apoi coapta pana devine aurie si crocanta. Rezultatul este un deliciu care incanta simturile si aduce un strop de caldura si confort in orice moment al zilei. Fie ca sunt servite la micul dejun, pranz sau cina, placintele cu varza sunt intotdeauna binevenite si vor fi apreciate de toti cei care le degusta.
Reteta Placinte cu varza asa cum se prepara in Ardeal
Se framanta un aluat putin mai moale ca pentru paine si se lasa la dospit 1 ora.
Intre timp se da varza prin gilau,se sareaza(ca sa lase apa),peste vreun sfert de ora se stoarce si se caleste inpreuna cu ceapa taiata marunt in vreo 100 ml. ulei,avand grija sa nu se arda,pana devine putin aurie.Adaugam piper dupa gust.
Aluatul dospit il punem pe planseta presarata cu faina,il intindem destul de subtire si-l taiem in patrate de vreo 12-15 cm. Punem o lingura de varza calita in mijloc si inpaturim de la colturi. O intoarcem si o intindem putin cu sucitorul(se intoarce ca varza sa nu fie numai in partea de jos!)
Le prajim frumos in ulei incins sau in ler la foc mare.Cele care le-am pus in ler,le-am uns cu ou(poate nu trebuia asa tare,ca-s prea faine)
Se servesc cu iaurt de casa sau lapte batut. Recomandam si placinte ardelenesti cu cartofi
Pofta buna!!:D