Placinta rulata cu mere si pasta de gutui in sos de smantana

de RuxyRux in Prajituri, 16 Noi 2010 | 9092 vizualizari

 

O placinta cu mere si pasta de gutui cu un gust deosebit....

 

INGREDIENTE

  • 6 mere mari
  • 1 foaie mare de placinta( eu am folosit tot Yufka), imi plac pentru ca sunt rezistente si foarte mari.
  • Daca nu aveti foi yufka aveti nevoie de mai multe foi mici...3 -4 foi la cantitatea de mai sus...si faceti placintute rulate mai micute.
  • 5 linguri de gem( pasta de gutui)
  • 5 linguri de  zahar( atentie si gemul e dulce)
  • 2 oua
  • 3 linguri pline de smantana
  • vanilie scortisoara    
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rulata cu mere si pasta de gutui in sos de smantana:

1. Se rad merele, se amesteca cu pasta( gemul) de gutui, apoi cu zaharul, vanilia, scortisoara.

2. Se incinge cuptorul la 180 grade.

3. Se pregateste o tava( yena) sau de cuptor

4. Se face sosul de smantana, se bat ouale cu vanilie si cu smantana, se adauga putin zahar dupa gust( 2- 3 linguri)

5. Se aseaza foaia in tava, se unge bine cu sosul de smantana, se aseaza merele, se ruleaza foaia.

6. Se acopera cu sosul.

7. Se da la cuptor pentru 35-40 de minute.

8 . Se lasa la racit si se serveste dupa dorinta( chiar si pudrata)

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rulata cu mere si pasta de gutui in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post