Blat:
- 5 oua
- o portocala
- 150 gr zahar
-150 g faina
- 150 g unt
- un praf de copt
- un pic de sare
Crema:
- 3 oua
- 500 ml lapte
- 60 g faina
- 100 g zahar
- 100 gr unt
- zeama de la o portocala si coaja rasa
- esenta de portocala (Doar daca mai este nevoie)
Blatul:
Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma cu putina sare.
Portocala se curata de coaja si de pielita, apoi se trece miezul prin blender pentru a obtine un piure fin, apoi se amesteca cu galbenusurile.
Untul se freaca cu zahar bine si se adauga in amestecul de porocala cu galbenusuri, in incorporeaza bine totul. Se adauga faina cernuta cu praful de copt si in incorporeaza bine.
Peste amestecul format se adauga albusurile batute spuma, incet. amestecand de jos in sus cu o spatula sau cu o lingura de lemn, pana se omogenizeaza bine compozitia.
Se pune intr-o tava de marime medie si se da la cuptor pentru 35-40 min.
Crema: Intr-o oala se pune pe foc laptele cu zeama de la o portocala cu si coaja acesteia. Intr-un castron se amesteca ouale, cu zaharul si cu faina si se amesteca bine. Cand laptele incepe sa fiarba se adauga compozitia din castron si se amesteca incontinuu pana incepe sa se ingroase si dau in 2 clocote crema.
O dam la frigider pana se raceste, dupa ce o scoatem din frigider amestecam crema bine cu untul pana se incorporeaza. de preferat cu un mixer.
Asamblare: Dupa ce blatul sa racit, il taiem la jumate. Adaugam 3 sferturi de crema, apoi asezam cealalta jumate de blat si intindem si restul de crema. Se da la frigider pana la momentul servirii.
Pofta buna!