Placinta Pastilla cu carne de vita si migdale

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 25 Mai 2018 | 2605 vizualizari

 

O reteta rapida si improvizata.
O placinta cu carne foarte gustoasa, ideala de servit cu o salata verde sau de varza.
Foile de brick sunt crocante iar umplutura este moale si delicioasa.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/03/placinta-pastilla-cu-carne-de-vita-si.html

 

INGREDIENTE

  • 16 foi de brick
  • 2 linguri ulei
  • 450 g carne de vita tocata
  • 100 g de mazare
  • 400 g de fasole rosie fiarta
  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura pudra de curry
  • 3 linguri concentrat de rosii
  • sare de mare
  • piper
  • 4 linguri bune de migdale feliate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta Pastilla cu carne de vita si migdale:

Prajiti migdalele feliate intr-o tigaie fara ulei. Aveti grija sa nu arda si dati deoparte.

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.

Prajiti in uleiul incins ceapa si usturoiul cu pudra de curry.

Adaugati mazarea si amestecati.

Puneti carnea si gatiti impreuna cateva minute.

Adaugati sare, piper, bulionul concentrat si 15 cl de apa fiarta.

Amestecati si gatiti timp de 10 minute la foc potrivit.

Adaugati la sfarsit fasolea rosie fiarta si migdalele prajite.

Amestecati si lasati sa se raceasca inainte de a face placinta.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Puteti utiliza o forma cu peretii detașabili de 20 cm.

Pentru fiecare placinta:

Aranjați 6 foi de brick in forma lăsându-le să depaseasca marginile. Puneți jumătate din compozitia cu carne, rabateti marginile foilor peste ea. Acoperiți cu celelalte 2 foi si impingeti marginile dedesupt.

Puneti deasupra un pic de unt taiat felii si cateva migdale feliate.

Coaceti timp de 40 minute.

Lasati sa se raceasca 15 minute inainte de a o scoate din forma si taia portii.

Delicioasa cu o salata verde sau de varza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta Pastilla cu carne de vita si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole cu ciolan si salata de sfecla rosie