Placinta melc cu dovleac

de violeta30 in Dulciuri, 1 Feb 2015 | 5463 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • > 1 dovleac para potrivit (eu imi pregatesc mereu la congelator si pun in punga exact pentru o placinta) calit cu un cubulet de unt, zahar (dupa gust) si 2 pliculete de zahar vanilat
  • > coca (am facut chifle cu unt si am oprit coca pentru placinta - http://www.bucataras.ro/retete/chifle-cu-unt-68267.html) sau foi de placinta cumparate
  • > ulei pentru uns foaia
  • > zahar
  • > faina pentru foaie (daca cumparati foi nu mai e nevoie)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta melc cu dovleac:

Am impartit coca in 4 bilute mai mici, apoi am intins fiecare biluta in foi subtiri, pe care le-am uns cu ulei, am presarat zahar si am pus dovleacul calit pe toata suprafata foii in strat subtire, apoi am rulat foaia cat mai strans (trebuie sa te misti repede ca se inmoaie foaia si nu o mai poti lua de pe masa de lucru). Se formeaza rotund, in forma de melc, punand fiecare rulou in continuarea celuilalt. Se introduce in cuptorul incins la foc potrivit pana se rumeneste. Se lasa la racit si apoi se pudreaza. Se taie dupa cum doriti.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Se poate inlocui dovleacul cu branza, mere, gutui sau dulceata.

2

Daca folosesti dovleac de la congelator se caleste putin inainte pentru ca e foarte zemos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta melc cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu brânză - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

ieri la 10:53

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

pe 29.10 la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

pe 29.10 la 13:55

Pastă de fasole cu avocado - Rețeta simplă de post

pe 29.10 la 13:15

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

pe 28.10 la 10:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]